Jómagam még pocakos voltam, amikor egyszer bátyámék jöttek látogatóba. Nem volt otthon semmi, amivel kicsi unokaöcsémet várhattam volna, így gondoltam sütök neki valamit. Akkor találtam erre a receptre, ami bizony igencsak sikeresnek bizonyult, mert kétkézzel falta a kis drágaság.
Egyszerű elkészíteni és valóban finom, kicsit egyszerűbb mása a gyerekkoromban oly nagyon imádott kelt kakaós csigának.
Kakós-túrós csiga
Hozzávalók:
- 12 dkg túró
- fél dl tej
- 5 evőkanál olaj
- 10 dkg porcukor
- csipet só
- 25 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- cukros kakaó
- Elkészítés:
A túrót áttörjük, majd összekeverjük az olajjal, a tejjel, 6 dkg porcukorral és a sóval. A sütőporral elkevert lisztet is a masszába vegyítjük, az egészet összegyúrjuk, és a tésztát lisztezett deszkán 40x50 cm-es téglalappá nyújtjuk. Tetejét kevés tejjel megkenjük, erre kerül a cukros kakaó (lehet más töltelék is, amit éppen szeretnénk). A tésztát feltekerjük, felszeleteljük. 200 fokra előmelegített sütőben, sütőpapírral vagy kikent-lisztezett tepsiben 15 percig sütjük. A maradék porcukrot kikeverjük a tojásfehérjével, majd a mázat a sütőből kivett süteményre csorgatjuk, és hagyjuk száradni.
Megjegyzés:
Én a mázat lehagytam róla és tejjel kentem le.