Nagyon szeretem a Sacher-tortát. Nem vagyoj egy "tömör-csokis-dolgokat" kedvelő, de ezt imádom. Persze az ember csak úgy magának nem süt egy egész tortát, ezért remek találmány a Sacher-torta muffin kiadásban. Isteni, ahogy az étcsoki és anyukám fincsi baracklekvárjának íze egybeolvad. És persze mint minden muffin, pofonegyszerű és negyed órás meló...
Sacher muffin
Hozzávalók:
- kb. 12-14 darabhoz:
- 10 dkg étcsoki (tejcsoki nem jó!)
- 10 dkg vaj vagy Ráma sütőmargarin
- 20 dkg liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 2 tojás
- 10 dkg cukor
- 10 dkg baracklekvár
Elkészítés:
A lisztet összekeverjük a sütőporral. Az egész tojásokat habosra (fehérre) keverjük a cukorral, majd beledolgozzuk a lekvárt is.
A csokoládét a vajjal együtt megolvasztjuk, majd apránként a tojásos masszába keverjük. Ezután beledogozzuk a lisztet is.
A muffinformákat 3/4-ig töltjük, és 180 fokon kb. 20-25 percig sütjük.