Ez a recept az egyik kedvencem, ezért is gondoltam, hogy ez legyen az első, amit megosztok Veletek. Elég sor margarin van benne, de talán ez teszi olyan nagyon finommá. Személy szerint én nem tudom abbahagyni, így aki vigyáz az alakjára, az óvatosan egye... :D
Ne ijedjetek meg, ha sütés után kemény, a lekvártól hamar megpuhul és isteni omlós lesz. Jó nassolást! :)
Néró
- tetejére:
- 5 dkg olvasztott csokoládé
- töltéshez:
- 25 dkg sűrű lekvár
- tésztához:
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3-4 tojássárgája
- 30 dkg porcukor
- 50 dkg finomliszt
- fél citrom reszelt héja
- 30 dkg Rama Sütőmargarin
2. A masszát sima csöves vagy csillagcsöves habzsákba töltjük, majd sütőpapírral bélelt tepsire kis félgömböket, vagy piskóta alakú formákat nyomunk belőle.
3. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 6-7 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, kettőt-kettőt a lekvárral összeragasztunk, végül olvasztott csokoládét csurgatunk rá.