A mostani recept fent van ugyan a másik blogomon, de egy nagyon kedves hű olvasóm mondta, hogy nagyon hiányolja a legelső receptemet innen, amit ugyan én neveztem el így, de annyira a szívünkhöz nőtt, hogy most már hívjuk csak így:
Duplacsokis Tabáni-álom
Pofonegyszerű elkészíteni és isteni finom!
Hozzávalók:
1 bögre víz, 22 dkg margarin, 4 evőkanál kakaópor (én csak kettőt szoktam, de ki mennyire csokisan szereti…), 2 bögre liszt, 1 bögre kristálycukor, 1 evőkanál szódabikarbóna, 1 dl natúr joghurt (ha nicns otthon, lehet tejföl is), 2 tojás, 1 csomag vaníliás cukor.
Tetejére:
12 dkg margarin, 4 evőkanál kakaópor, 12 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, jó maréknyi durvára vágott mogyoró vagy dió.
Elkészítés:
A vizet kisebb lábasba öntjük, a margarint és a kakaót hozzáadjuk, kevergetve felforraljuk, a tűzről lehúzzuk. A lisztet a cukorral és a szódabikarbónával összeforgatjuk, az előzőekhez keverjük. Ezután kerül bele a joghurt, a tojás és a vaníliás cukor.
Egy kb. 30x25 cm-es tepsit kikenünk, a tésztát beleöntjük, elsimítjuk, Előmelegített sütőben, a közepesnél nagyobb lánggal (200 fok, légkeveréses sütőben 180 fok) kb. 20 percig sütjük.
A tészta tetejére valókat a mogyoró vagy dió kivételével megmelegítjük. Amikor a cukor felolvad benne, akkor keverjük bele a mogyorót vagy diót is. Ezt a masszát egyenletesen a kisült, még meleg tészta tetejére kenjük, és csak akkor szeleteljük fel, amikor ez a bevonat megszilárdult rajta.
Ha nincs sok időm, a tetejére való mázat el lehet hagyni, ilyenkor egyszerűen étcsokit vágok a tetejére, mielőtt beteszem a sütőbe. Így is nagyon finom. Az igazi ínyencek vaníliafagyival is megbolondíthatják fogyasztásnál.