Kizárólag édesszájúaknak

Kipróbált és jólbevált isteni sütireceptek, mindenkinek, aki szeret sütni és szereti a finom sütiket és ismer olyat, aki megsüti neki :D

Friss topikok

  • Krisztin: Kedves Szomszédlány! Nagyon jó ötlet,kiváncsian várom a sok-sok finom receptet,én édesszájú vagyo... (2010.03.16. 08:38) Jó sütizést mindenkinek!

Linkblog

Édeskés-savanykás könnyű csábítás

2010.03.16. 08:55 | szomszedlany | Szólj hozzá!

Tudom, egy napra sok lesz két fajta süti, de ezt nemrég sütöttem meg, s olyan finom lett, hogy muszáj megosztanom Veletek. Legnagyobb bizonyíték a sikerre, hogy még a férjem is kétszer evett belőle, ami nagy szó, mert szinte soha nem eszik süteményt. Talán soknak fog tűnni, ha megsütöttétek, de higgyétek el, kettőt pislogtok, s már csak a morzsákat találjátok majd! Így jobb, ha felkészültök egy újabb adag sütésére a hozzávalókkal... :D

Citromos lepény

Hozzávalók  

  • 20 dkg finomliszt
  • 13 dkg kristálycukor (3 dkg a tésztához, 10 dkg a töltelékhez)
  • 16 dkg Rama sütőmargarin
  • 2 ek víz
  • 4 darab tojás
  • 2 darab citrom
  • 12 ek citromlé
  • 2 dl főzőtejszín
 
 
 
Elkészítés:
 

1. A tésztához a lisztet a cukorral összeforgatjuk, a hideg margarinnal elmorzsoljuk, majd annyi hideg vízzel dolgozzuk össze, amennyivel összeáll. Folpackba csomagoljuk, és hűtőszekrényben pihentetjük kb. 30 percen át; de elkészíthetjük a sütést megelőző éjszaka is.

2. Egy alacsony peremű, kb. 24 cm átmérőjű tortaformát (lehet hagyományos kapcsos tortaforma is) margarinnal kikenünk, majd a tésztát belenyomkodjuk (előtte egy kicsit kinyújthatjuk, így könnyebb vele dolgozni). Villával néhány helyen megszurkáljuk, majd előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb.15 perc alatt elősütjük.

3. Ezalatt a töltelékhez a tojásokat a cukorral jó habosra keverjük, ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 3-4 perc; majd a tejszínt hozzáadva még fél percig keverjük. Először a jól megmosott citromok héját reszeljük bele, majd apránként (kanalanként) beledolgozzuk a citromlevet is.

4. Az elősütött tésztára öntjük, és a sütőbe visszatoljuk 20-25 percre. A formában hagyjuk kihűlni, csak azután szeleteljük fel.

A bejegyzés trackback címe:

https://sussunk.blog.hu/api/trackback/id/tr571843178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása